Over ons2018-04-11T10:01:28+00:00

Over ons

ABS Bouwteam staat voor ABSoluut Architectuur. Het bedrijf werd in 1990 overgenomen door architect Anton Gonnissen. Ondertussen telt het team 25 interne medewerkers, schrijven we meer dan 1200 gebouwen op ons palmares en gingen we boeiende samenwerkingen aan met gerenommeerde Belgische architecten.
Zeker wie zoekt naar kwaliteit en duurzaamheid zonder aan schoonheid en wooncomfort in te boeten, kiest voor ABS Bouwteam. Naast die jarenlange ervaring, vakkennis en zin voor architectuur willen we vandaag ook meerwaarde in ons vak en onze sector genereren. We willen maatschappelijk verantwoord bouwen en daarbij zijn aspecten zoals een zorgzame ruimtelijke ordening, duurzame energie en de keuze voor hoogwaardige materialen ons niet vreemd. Kortom: we willen wonen voor u veiliger, duurzamer en mooier maken. Want zo wordt ook de wereld met elke realisatie een tikkeltje mooier.

ABS Bouwteam architectuur Anton Gonnissen CEO nieuwbouw modern villabouw projectbouw

Sinds 1990

“Ik ben afgestudeerd als architect in St-Lucas Gent in 1984”, vertelt Anton Gonnissen, zaakvoerder van ABS Bouwteam. “Na mijn studies in Gent verruimde ik mijn horizon via een master Architectuur aan de Universiteit Witwatersrand in Johannesburg. In 1986 startte ik mijn zelfstandige praktijk. Mijn vrouw, die eveneens architecte is, nam mijn plaats over en rondde af in 2014, na 28 jaar van mooie projecten en veel voldoening.” In 1990 nam Anton ABS Bouwteam over. “Het was een bewuste keuze om als architect dit team te leiden. Dat onderscheidt ons meteen ook van de concullega’s bij andere woningbouwbedrijven.” Ondertussen heeft Anton Gonnissen 27 jaar ervaring, meer dan duizend boeiende gebouwen en intense samenwerkingen met honderden architecten op zijn palmares.”

Hoe bouwen wij?

ABS Bouwteam denkt met u mee. Het is een intensief proces dat begint bij het beantwoorden van uw vraag om info en pas eindigt na de oplevering van uw woning. Een open communicatie en advies op maat staan daarbij centraal. Alleen zo kan de vertrouwensband groeien die nodig is om uw bouwproject tot een goed einde te brengen. ABS Bouwteam zorgt voor volledige transparantie zodat u een duidelijk beeld krijgt van elk aspect van het project: van oplevertermijnen tot budgetbepaling.

ABS Bouwteam architectuur totaalprojecten expert ervaring villabouw modern hedendaags
abs bouwteam domus aurea architectuur gent modern nieuwbouw

Domus Aurea

Wereldarchitectuur in Gent

Gestileerde, strakke blokken op elkaar gestapeld: Govaert & Vanhoutte ging resoluut voor een ultramodern concept. Door zowel op de voor- als de achtergevel het principe van de Gulden Snede toe te passen bewaarden ze de link met de historische gebouwen in de Vlaanderenstraat. Op die manier konden we een hedendaags gebouw uittekenen dat toch volledig op zijn plaats is in zijn omgeving.’ Het gebouw werd ingedeeld in een handelsruimte, drie appartementen en een penthouse.

Met het project ‘Golden Ratio’ kaapte Govaert & Vanhoutte als ‘popular choice winner’ een van de Amerikaanse Architizer A+Awards weg in de categorie ‘unbuilt residential’.

Er is momenteel nog één appartement beschikbaar.

KLIK HIER VOOR MEER INFO

Kennismaken?

Een eerste contact vindt plaats bij u thuis of in onze kantoren in Sint-Denijs-Westrem.
Of brengt u eerst liever een bezoekje aan onze inspiratiewoning in Oosterzele?
Dat kan op afspraak. Zo heeft u alle tijd en ruimte om met ons al uw vragen te bespreken.

MAAK HIER UW AFSPRAAK
abs bouwteam kennismaken expert ervaring bouwbedrijf
ABS Bouwteam magazine absoluut lifestyle design architectuur kunst

Ontvang ons magazine

Twee keer per jaar inspireren we u met een magazine boordevol architectuur en design. Wilt u ABSoluut ontvangen? Vraag dan uw gratis abonnement aan.

Vraag het hier aan

SaveSave

Een ABS Bouwteam woning liever van dichtbij bekijken?
Neem dan snel een kijkje op de pagina met onze kijkwoning.

Meer info