Stijlvol en robuust wonen

ABS Bouwteam absoluut architectuur moderne villabouw zottegem architect basic architects foto Annick Vernimmen voorgevel

Wonen, werken en oeverloos ontspannen: in Villa VCA komt het leven in al zijn facetten samen. Deze nieuwe realisatie van ABS Bouwteam en Basic Architects omvat immers een gezinswoning met praktijkruimtes, fitnessruimte, overloopzwembad én poolhouse. En waar het woon- en werkgedeelte zich voornamelijk rond een patiotuin plooit, biedt de work-outkamer ongebreideld zicht op het zwembad.

  • Locatie
    Zottegem
  • Architect
    Basic Architects
  • Fotograaf
    Annick Vernimmen

De materialenkeuze doorheen de woning is tegelijk stijlvol en robuust. Zo zijn de buitengevels een combinatie van crepi met betonlook en vergrijsde houten gevelbekleding. Binnen zien we een mooie mix van gerookte houten vloeren, keramische tegels en natuursteen. Het interieur werd bovendien volledig ingericht met maatmeubilair. Dankzij accenten in glas, zoals een voordeur in donkergrijze beglazing, een glaskoepel over de volledige breedte van de inkomhal en grote glaspartijen in de open leefruimtes, baadt deze villa in het daglicht en blijft de link met de tuin altijd aanwezig. Extra mooi: ook alle kamers op de bovenverdieping geven uit op de tuin en de luxueus afgewerkte badkamer kreeg een lichtkoepel. Boven werd het oudergedeelte bovendien gescheiden van de twee kinderslaapkamers met aparte badkamer.

Keuze voor comfort

Comfort is overal in Villa VC: van binnen tot buiten en van in de woonkamers over het werkgedeelte tot in de ontspanningsruimtes. Dat blijkt vandaag een slimme zet, want wat er ook gebeurt, in dit nest kan je je als gezin heerlijk terugtrekken, terwijl je je werkritme staande houdt en je favoriete bezigheden binnen handbereik gaande houdt.