Van oude hoeve tot hedendaagse vakantiewoning

ABS Bouwteam absoluut architectuur BEO architecten fotograaf Annick Vernimmen renovatie hoeve voorgevel 2

In Sinaai transformeerden we, in samenwerking met BEO architecten, een oude hoeve tot hedendaagse vakantiewoning. De uitdaging bestond erin om een balans te vinden tussen het archetype van de hoevewoning enerzijds en een strakke achterbouw anderzijds. Dat heeft geleid tot boeiende contrasten tussen materialisatie en vorm.

  • Locatie
    Sinaai
  • Architect
    BEO architecten
  • Fotograaf
    Annick Vernimmen

Patchwork van klassieke en eigentijdse materialen

De buitenschil van de villa toont zich als een knap patchwork van klassieke en eigentijdse materialen. We zien een gekaleide gevel, houten luiken, zinken afvoeren en gerecupereerde Boomse dakpannen in combinatie met een buitenbepleistering in betonlook. Ook binnen zijn de zwevende trap, de vloer en de tussenvloer uitgewerkt in beton. Een tv-kast met stalen liggers en een warme houten keuken mogen qua tactiliteit dan wel elkaars antipode zijn, ze vervolledigen tegelijk de industriƫle touch die aan deze hoeve 2.0 werd gegeven.

Mateloos ontspannen

De diepe voortuin waarborgt de privacy en brengt bezoekers al tijdens het oprijden in zenmodus. In de achtertuin nodigt het zwembad uit tot mateloos ontspannen. Dit is vakantie!