Van een delicate voeg in de natuurstenen gevel tot actieve vrije koeling. Onze Woning ademt wat mogelijk is wanneer bouwpartners als bouwteam denken.

NSHS826
  • Locatie
    Sint-Denijs-Westrem
  • Architect
    CAS Architecten
  • Fotograaf
    Tim Van de Velde

De natuur doet haar werk

Een volwassen boom op een bouwperceel halen we niet weg. Zijn meerwaarde voor het klimaat in een woning is veel te groot. Een boom is zonwering, schaduwverstrekker, natuurlijke ventilatie.

De vloerplaat van Onze Woning zweeft boven het maaiveld, gesteund door micropalen. Zo konden de decenniaoude bomen op het perceel ongestoord hun gang blijven gaan. En zo genieten huis en mens van de zaligste zonwering.

Een spel van ruimtelijkheid

Een inspirerende woning op een eerder compact terrein. Wie voorbij ons kantoor in Sint-Denijs-Westrem de Schoonzichtstraat inrijdt moet er wel halthouden. Onze Woning speelt met de tegenstelling tussen ruimte en compactheid. Tussen weidsheid en gezelligheid. Door met verschillende plafondhoogtes te werken, bijvoorbeeld. Of dankzij een zitput op ooghoogte van de waterspiegel.

Natuurlijk sfeervol

De materialisatie is puur en detaillistisch. Staal, hout, kalkleem. En natuursteen, als huid van de woning en als accentmateriaal binnenin. ‘Oude’ materialen in een hedendaagse toepassing. In dit interieur gaat het om sfeer.

Oor naar het hele verhaal? We leiden je graag rond op de werf en in Onze Woning. Passie moet je ervaren. En voelen.

Contacteer ons voor een bezoek