Op vakantie in eigen huis

Minimalistische villa

In Beersel, op 10 km van Brussel, glijdt de drukte van de hoofdstad zo van je af. Te midden van het glooiende, groene landschap vertaalde ABS Bouwteam dat ontspannen gevoel naar een bijzonder nieuwbouwproject. Met haar architectuur in strak afgelijnde Z-vorm, achtergevel in glas, praktische indeling op maat van het gezin en inrichting in zachte tinten en rijkelijke materialen biedt de woning het gewenste comfort én heel belangrijk: een oneindig vakantiegevoel.

  • Locatie
    Dworp Beersel
  • Architect
    CAS architecten
  • Fotograaf
    Tim Van de Velde

Kan je het vakantiegevoel vertalen naar een praktische woonervaring, zonder te vervallen in de chique maar zakelijke stijl van een boetiekhotel? Jazeker: de grootste woonwens van de bouwheer werd vervuld en het bewijs ligt sinds kort aan de rand van Brussel. ABS Bouwteam bouwde er verzonken in het groen een gesofisticeerde villa met subtiel Ibizagevoel.

Privacy met pubers

Terwijl de strakke architectuur verrassend warm aandoet door de materialencombinatie van architectonisch beton en afrormosia, is het interieur heerlijk losjes en intiem en tegelijk perfect leefbaar voor de dagelijkse routine van een actief ondernemersgezin met twee tieners.Terugkerende mooimakers doorheen de hele woning zijn de kastbekleding met unieke blonde notelaar, de keuze voor de onvervalste natuursteen Pietra dei Medici voor de vloer en de afwerking van de muren én de plafonds met een pleisterlook in nudetint.