Project ENTROPIC

ABS ENTROPIC KNOKKE 1

Een grafisch spel van gestapelde kubussen, bekleed met travertijn titanium; dat is Entropic. Langs een brede laan en vlak bij de dijk van Knokke-Heist zette ABS Bouwteam een luxueus appartementsgebouw neer dat moeiteloos de brug slaat tussen ruimte en geborgenheid.

  • Locatie
    Knokke-Heist
  • Architect
    Cubyc Architecten
  • Fotograaf
    Damon De Backer

Geborgen buitenruimte met panoramisch zicht

De gevel van Entropic is een blikvanger in het straatbeeld. Tussen de aanpalende flatgebouwen in de Graaf d’Ursellaan kaapt het sobere, uitgepuurde ontwerp met een eenvoudig lijnenspel in travertijn titanium meteen je aandacht. Vooral de gestapelde volumes die door hun uitzonderlijke hoogtes als schakels in de gevel verwerkt konden worden, springen in het oog zonder het straatbeeld te bruuskeren.

De acht verdiepingen werden opgebouwd uit horizontale volumes in een ritmische structuur die enkel bovenaan wordt doorbroken door een verticale kubus met dubbele hoogte. De strakke geometrische architectuur verraadt de signatuur van Cubyc Architects, dat voor het nieuwbouwproject een evenwicht vond tussen de vraag van de opdrachtgever, de beschikbare ruimte over een oppervlakte van twee afgebroken rijhuizen en de bouwvoorschriften. Voor de realisatie sloeg Cubyc de handen in elkaar met ABS Bouwteam.

Lees het volledige artikel in ABSOLUUT 28 magazine.

Abonneer je hier op ons magazine.