Sssst, hier prikkelt ABS Bouwteam uw aspiratie…

Onze Woning

Onze woning

Jaar: 2022
Locatie: Schoonzichstraat, Sint-Denijs-Westrem
Architect: CAS architecten
ConceptABS Bouwteam is na 30 jaar onverdroten inzet op kwaliteit en schoonheid, mede dankzij de samenwerking met de juiste nevenbedrijven, een referentie, trendsetter en marktleider geworden in de particuliere villabouw. Het hoeft gelukkig nauwelijks nog uitleg, wanneer men op zoek is naar échte architectuur en de juiste afwerking ervan komen klanten én architecten als vanzelf bij ons terecht. Tienduizend volgers op Instagram, bijna vijfduizend op Facebook, uitgever van een dozijn mooie boeken en een toonzettend magazine dat op alle salontafels te vinden is, dat zijn duidelijk geen toevalligheden in onze branche.

Het moment is daarom aangebroken om de grote stap te zetten naar een modelwoning, waarvoor we de ideale grond vonden in onze eigen straat, de Schoonzichtstraat in Sint-Denijs-Westrem. Net een discreet slagje in op de belangrijkste steenweg van Oost-Vlaanderen, vlakbij onze kantoren, nabij de afritten E17 en E40, het kon niet gunstiger. De vergunning is verleend, de werken zijn reeds aangevat. We plannen om er in de nazomer van 2022 de officiële opening met u te kunnen vieren.

De ambitie is om met deze modelwoning een echelon hoger te schakelen waarbij we vooral mikken op de afgetekende demonstratie van een hogere woonkwaliteit en een aantoonbare intrinsieke duurzaamheid van de woning van morgen. Het is zonneklaar dat de toekomstige bouwer die eisen zal stellen en wenst terug te vinden in dit voorbeeld, dit staaltje bouwkunde. Wij geloven zeer sterk dat dit het juiste initiatief is op het juiste moment en zijn ons daarom grondig aan het voorbereiden.

Bezoekdagen

Krijg een exclusieve blik in onze nieuwe Woning;

  • Zaterdag 12 november 2022
  • Zaterdag 19 november 2022
  • Zaterdag 26 november 2022

Inschrijven ajb: interesse@absbouwteam.be of 09 242 85 65

The best friend on earth of man is the tree.
When we use the tree respectfully and economically,
we have one of the greatest resources on the earth.

Frank Lloyd Wright

Bomen doen het werk

Veel bouwheren dromen van grote raampartijen, maar onze grillige tot bloedhete zomers zorgen voor een uitdaging die groter is dan het efficiënt verwarmen van onze woningen met veel glas: ze koel houden. En dat tijdens een steeds langere periode van het jaar. Van ‘bouwen 3.0’ mogen we intussen meer verwachten dan ‘het voldoen aan de norm’. Zo vertrok ABS Bouwteam voor het ontwerp van zijn nieuwe modelwoning in Sint-Denijs-Westrem vanuit de woonkwaliteit zonder daarbij het energievraagstuk uit het oog te verliezen. De inplanting van de woning en de oriëntatie van de raampartijen spelen daarbij een belangrijke rol. Ze kozen ook voor zonnewering die de goedkeuring van de architect geniet daar waar een zuidwestgericht raam waarde toevoegt.

Maar we lieten vooral ook de aanwezige bomen hun werk doen. Iedereen die in de zomer al eens onder een boom tot rust komt, begrijpt hoe belangrijk het is om die bomen tijdens het bouwen zoveel mogelijk te behouden. Er is geen aangenamere schaduw, geen betere zonnewering. Bovendien zorgt de luchtcirculatie van bomen die dichtbij de woning staan, ook voor natuurlijke klimatisatie.

 

Lees hier het volledig artikel uit ABSOLUUT 24 magazine.

3D visuals

Wij geloven dat het juiste gebouw op de juiste plaats
uitstijgt boven de rationele aspecten ervan.
Duurzame architectuur doet pas zijn werk
als het spreekt tot de ziel, het heeft die
unieke emotionele luxe nodig.

ABS Bouwteam

Under construction

Moodboard interieur design

De nieuwe modelwoning van ABS Bouwteam doet zijn locatie alle eer aan. Wie nu door de Schoonzichtstraat rijdt, houdt zeker halt bij deze inspirerende woning die het beste weet te halen uit een eerder compact terrein. Diverse plafondhoogtes en een zitput op ooghoogte van de waterspiegel creëren nu eens een gevoel van ruimte en dan weer een gezellige cocon.
De rijkdom schuilt vooral in het uitpuren en de detaillering van een beperkt materialenpallet, niet in de overdaad. De manier waarop de natuursteen, die de huid van de woning vormt, ook binnen op ingetogen wijze wordt overgenomen, verraadt vakmanschap. De entente tussen ABS Bouwteam en CAS architecten zorgde ervoor dat dit eeuwenoude materiaal een hedendaagse toepassing kreeg. Zoals bijvoorbeeld in de abstract commode in de eethoek die uit de vloer lijkt te rijzen, mooi geaccentueerd door indirecte verlichting. De bijzondere kalkleemtechniek die op wanden en plafonds werd toegepast, baadt in dezelfde sfeer en samen bezorgen ze de woning een neutraal maar gezellig canvas waarin diverse kunstwerken tot hun recht komen. En dat je ook met donker hout kan imponeren op een verrassende manier, komt eveneens tot uiting in deze woning die iedereen met smaak zal bekoren.

De rijkdom schuilt vooral in het uitpuren en de detaillering van een beperkt materialenpallet.

CAS architecten

Bekijk hier onze woonbundel

Deze woonbundel is gemaakt vanuit het perspectief dat de waarden die onze bouwdames en – heren bereikt hebben dankzij hun samenwerking met ABS Bouwteam van deze foto’s moeten spatten. Onze passie voor architectuur en kwaliteit druipt dan ook als het ware van deze pagina’s. Laat uw gegevens na en bekijk onze online versie van de woonbundel. Geniet!