Absoluut Architectuur

ABS Bouwteam monograph 1990 – 2020

ABS Bouwteam bestaat dertig jaar, een mijlpaal die we feestelijk afsluiten met de uitgave van onze allereerste monografie. Het is met grote trots dat we het boek aan u presenteren: een kanjer met hardcover en stevige insteekkaft waarin we onze meest markante projecten van de voorbije drie decennia in beeld hebben gebracht: ideaal voor wie op zoek is naar een geschenk.

De monografie is een mooie synthese geworden van dertig jaar ABS Bouwteam, maar in het boek werpt onze CEO Anton Gonnissen ook een blik op de toekomst. In een aantal persoonlijke teksten licht hij het belang van de synergie tussen de architect en het bouwteam toe, illustreert hij de bijdrage van architectuur aan het geluk van mensen en vertelt hij over de bewuste keuze voor waardevolle architectuur, die vandaag en zeker morgen in het teken staat van milieuvriendelijke energietechnieken.

Uitgeverij BETA-PLUS
EAN 9782875500748
256 pagina’s
Kostprijs €89,- + €7,- nationale verzending incl. btw

Bestelling monografie ABS Bouwteam

Voor andere facturatiegegevens, gelieve contact op te nemen met emilie@absbouwteam.be 

Anton Gonnissen aan het woord
____

“Er is niets democratischer dan een mooi gebouw dat door iedereen bekeken kan worden. Vanaf het moment dat ik tot het inzicht ben gekomen dat de wereld beter wordt van goede architectuur is bij mij dan ook de intentie gegroeid om daar mijn steentje aan bij te dragen.” Met deze mooie woorden van onze CEO Anton Gonnissen sluiten wij graag 2020 en ons dertigste verjaardagsjaar af.

Bekijk het volledige gesprek

Thomas De Bruyne aan het woord
____

“Niet alle projecten die ik fotografeer zijn even fotogeniek, maar als je topprojecten voor je lens krijgt, merk je dat je sneller tot resultaat komt”, dixit architectuurfotograaf Thomas De Bruyne van Cafeïne. Al tien jaar maakt hij straffe totaalbeelden en abstracte detailshots van onze realisaties. Naar aanleiding van de uitgave van onze monografie legt hij uit hoe hij daartoe komt.

Bekijk het volledige gesprek

Govaert & Vanhoutte Architects aan het woord
____

“Als bouwpromotor moet je vandaag een verhaal, een beleving kunnen brengen. ABS Bouwteam begrijpt dat en daar vaar je als architect alleen maar wel bij.” Govaert & Vanhoutte Architects kaartte naar aanleiding van de uitgave van onze monografie de pr-waarde aan van onze samenwerking. Met Domus Aurea mochten zij in New York immers een Architizer+ Award in ontvangst nemen.

Bekijk het volledige gesprek

CAS architecten aan het woord
____

“Het is altijd weer fijn om te merken dat ABS Bouwteam de juiste vakmensen op elk project zet, ongeacht de voorkeurstijl van de bouwheer, ook als zijn wensen veranderen”, aldus Pieter-Jan Leenknecht van CAS Architecten. Als vaste waarde in het architectenteam licht hij de meerwaarde van een synergetische samenwerking tussen architect en bouwteam toe.

Bekijk het volledige gesprek

Ai&M architecten aan het woord
____

“ABS Bouwteam heeft me de voorbije jaren al een aantal keer uit mijn comfortzone gehaald. Die realisaties geven me als architect enorm veel voldoening”, aldus architecte Charlotte Willaert van Ai&M architecten. Ze is een vaste waarde in ons architectenteam.

Bekijk het volledige gesprek

Architect Kris Van den Broeck aan het woord
____

“Ik aanvaard enkel residentiële woonprojecten in samenwerking met een bouwteam, omdat ik me wil kunnen focussen op het creatieproces van architectuur. Dan is alle aandacht die naar administratie of coördinatie moet gaan het obstakel te veel”, dixit architect Kris Van den Broeck. Met negen opgeleverde projecten en een twintigtal lopende projecten weet hij hoe belangrijk de synergetische samenwerking tussen de architect en het bouwteam is.

Bekijk het volledige gesprek

Architect Patrick Lefebure aan het woord
____

“Tijdens de realisatie van ABSoluut Plaza zijn we allebei gegroeid: ABS Bouwteam op het vlak van langetermijndenken, duurzaamheid en energie. Van mijn kant heb ik geleerd hoe mooi de aanvulling op een ontwerp kan zijn wanneer een bouwteam al van in het begin van een bouwtraject kan meedenken.” Architect Patrick Lefebure is al veertig jaar bevriend met onze CEO Anton Gonnissen. Naar aanleiding van de uitgave van onze monografie heeft hij een mooie boodschap.
Bekijk het volledige gesprek