project mobi

©CAS architecten

Kwaliteitsvol wonen, een ongeëvenaarde mobiliteit en sublieme duurzaamheid in Eke-Nazareth

Aan het station van Eke-Nazareth vinden we 26 doorzonappartementen, 6 private ééngezinswoningen, 1 commerciële ruimte en een ondergrondse parkeergarage met 42 autostaanplaatsen, 4 dubbele garageboxen, 10 bergingen en 66 fietsenstaanplaatsen met eigen stopcontact terug.

Mobi is gelegen aan een Mobipunt, een plaats waar mensen elkaar treffen en van het ene vervoersmiddel op het andere overstappen. Door functies slim te combineren, ook fysiek, hebben bewoners altijd toegang tot die vorm van vervoer die op dat moment aansluit bij hun behoefte.

MOBI schetsen 5
1941 MOBI beeld 15 HR

Onderscheidende woonkwaliteit

Met de focus op een hoge woonkwaliteit worden deze met aandacht ontworpen appartementen en woningen uitgerust met uitzonderlijk vooruitstrevende moderne technieken. Samen met de verfijnde detailplannen, de royale leef-terrassen, vloer-plafondhoge ramen en een boven-standaard afwerking zal MOBI zich onderscheiden van andere projecten.

Natuurlijk daglicht en de relatie binnen-buiten wordt maximaal versterkt, terwijl een groene oase aan kronkelende wandelpaden tussen de gebouwen rust en verbinding brengt. De aangrenzende bloementuin met appelboomgaard is dé plaats voor ademruimte en ontmoeting. Dat samenbrengen met hedendaagse architectuur was in het kort de ambitie van CAS Architecten.

1941 MOBI interieurbeeld 3 HR

Een collectieve geothermische installatie

Dat fossiele brandstof geen plaats meer heeft in de woning van de toekomst, weten we intussen met z’n allen. Mobi is voorzien van een collectieve geothermische installatie. Een veld van buizen die diep ondergronds warmte uitwisselen: ophalen in de winter - stockeren in de zomer. Als je die ondergrondse uitwisseling dan intelligent spiegelt aan een bovengrondse uitwisseling, dan zorg je elk seizoen voor een optimale flow van warmte doorheen het hele gebouw. Het ultieme binnenklimaat aan een opmerkelijk lage verbruikskost wordt zo gegarandeerd.

MOBI schetsen 2

1941 MOBI beeld 19 HR

1941 MOBI beeld 13 HR

1941 MOBI interieurbeeld 2 HR

1941 MOBI beeld 12 HR

1941 MOBI beeld 10 HR

1941 MOBI beeld 7 HR

1941 MOBI interieurbeeld 4 HR
1941 MOBI beeld 23 zoom HR

© CAS architecten