Meer over Villa PS

Jaar: december 2019
Locatie: Bonheiden, Antwerpen
Architect: CAS architecten
Fotogafie: Tim Van de Velde
Concept: We trappen het najaar graag op gang met Villa PS in Bonheiden, waar de harmonieuze samenkomst van oriëntatie, functionaliteit en materialiteit voor een warme, transparante woonbeleving zorgt.

Voor het ontwerp van deze lichtvoetige villa waren de ligging en de oriëntatie van het perceel het meest bepalend: vooraan grenst de bouwgrond immers aan een drukke straat, achteraan aan weides waar schapen grazen. Voor een ongebreideld natuurzicht vanuit de boven- en de benedenverdieping zorgt de panoramische achtergevel. Een extra mooie feature is de binnentuin die dankzij het U-vormige grondplan als een rustpunt de leef- en slaapvleugel van elkaar scheidt. Een praktische gang verbindt beide functies.

Ook de materialiteit is eenvoudig: de sokkel van de benedenverdieping wordt geaccentueerd door een vlakke bepleistering met betonlook. Het kleine volume erbovenop is dan weer gerealiseerd met schrijnwerk en gevelbekleding in hout. Gecombineerd met grote raampartijen is het resultaat eenstemmig tot in de kleinste hoek. Dit complexloze en eerlijke ontwerp bewijst dat architectuur geen toeters en bellen behoeft. Less is more.

“Dit complexloze en eerlijke ontwerp bewijst dat architectuur geen toeters en bellen behoeft. Less is more.”