Meer over Peper & Zout

Jaar: 2019
Locatie: Gent centrum, Oost-Vlaanderen
Concept: De naam doet al vermoeden dat dit een project met pit is, maar ‘Peper & Zout’ is ook een knipoog naar de ‘Kruideniersstraat’ waar het gebouw sinds 2019 zijn plek karaktervol inneemt. Wat vroeger de brouwerijschool van Gent was, is nu een hedendaags wooncomplex – inclusief intensief groendak – in het centrum van de stad. Het appartementsgebouw is opgedeeld in drie gebouwen die zijn verbonden met traphallen voor een open circulatie. De muren van de zijgevels die hierdoor ontstaan, zijn bekleed met lichtblauwe geglazuurde gevelstenen. Ze doorbreken het witte canvas van de crepi en brengen kleur in het straatbeeld. Ook het houten schrijnwerk en de stalen balustrades zorgen voor mooie contrasten. Om het gelijkvloers rijkelijk van licht te voorzien zijn in de gemene delen ronde koepels aangebracht. Tot slot is een unieke feature aan dit project de geruisloze overgang tussen voetpad en de privéruimtes. Ze vloeien optisch in elkaar over. De som van al dat moois maakt van Peper & Zout een ABS-project dat zich perfect integreert in de stad en het leven van de Gentenaar vandaag.

Het appartementsgebouw is opgedeeld in drie gebouwen die zijn verbonden met traphallen voor een open circulatie.