P R O J E C T  K A S T E E L Z I C H T

C O N C E P T

ABS PROJECTEN

“Triplets laten je toe om op een duurzame manier
de behoefte aan woonmogelijkheden in te vullen,
zonder het individuele karakter van de huizen te verliezen.”

– Anton Gonnissen

De woonvorm van morgen

Triplets – drie woningen verenigd in één gebouw – zouden wel eens dé woonvorm van morgen kunnen blijken. Dankzij de specifieke architectuur is de privacy van de aparte units gegarandeerd; tegelijk kun je sommige kosten delen of vermijden. Bovendien biedt deze manier van wonen heel wat mogelijkheden op sociaal en architecturaal vlak.

Flexibel concept

“Het concept biedt tal van perspectieven. Zo zijn triplets ideaal voor mensen met een hulpbehoevende moeder of vader, of voor ouders die hun kind met een handicap zelfstandig willen laten wonen, maar toch nog graag een oogje in het zeil houden. Ze zijn ook handig voor mensen met een groot gezin die, als de kinderen één maal het huis uit zijn, één of twee lofts willen verhuren. Op die manier blijven ze niet zitten met een té groot huis en genieten ze een extra inkomen. Triplets zijn tot slot ecologisch veel meer verantwoord dan eengezinswoningen. En in de toekomst zal dat ecologische aspect alleen maar aan belang winnen.”

“Wonen in elkaars nabijheid werpt een dam op tegen vereenzaming
en doet de solidariteit tussen gezinnen en generaties toenemen.”

– Sara Symoens (sociologe)

Sociaal versus individueel

Ondanks al die uitdagingen zijn er weinig alternatieven voor de gezinswoning.
“Veel mensen voelen maar weinig voor de klassieke appartementen”, legt Sara Symoens uit.

“Hun ligging is soms minder gunstig, of ze combineren kleine kamers met weinig licht en weinig buiten ruimte, zodat de bewoners het gevoel krijgen op elkaar geprangd te zitten. Bovendien kun je in een flatje eigenheid niet kwijt. Het individuele gaat als het ware verloren in het gemeenschappelijke, terwijl zelfexpressie net eigen is aan de tijdsgeest van vandaag.” Aan de andere kant hebben mensen ook nood aan contact.“In wezen zijn wij sociale dieren. We zijn bang om ons eenzaam te voelen. Een belangrijke groep die het meest risico loopt op eenzaamheid en depressie, zijn ouderen en alleenstaanden. Alleenstaande ouders krijgen bovendien vaak te maken met stress gelinkt aan de tijdsverdeling tussen werk en kinderen. Gevoelens van onveiligheid komen dan weer relatief vaker bij ouderen voor.”

Lees hier het volledige artikel
abs bouwteam kijkwoning architect Govaert & Vanhoutte inspiratiewoning

WE CAN GET YOU
WHERE YOU WANT TE BE

HOME.

Wenst u meer info over dit project?

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Meer projecten te koop

  Bent u op zoek naar een bouwgrond, appartement, villa of een geschikte kantoorruimte? Bekijk ons aanbod.

  Projecten te koop

  Contact

  LIEN DEPOOT – ABSoluut Project Developer
  lien.depoot@absbouwteam.be+32(0)498 59 34 26