Kijkwoning ABS Bouwteam

Back
Govaert & Vanhoutte Architect by ABS Bouwteam kijkwoning zijgevel Triplet woning kangoeroe woning aluminium ramen crepi in betonlook

ABS Bouwteam bouwde zijn nieuwe kijkwoning in het landelijke Oosterzele, in een klassieke verkaveling met klassieke voorschriften, daar waar sinds 1970 een klassieke villa stond. Maar tegen het gekende concept van ‘kijkwoning’ als kille doos met fake meubilair, koos het bouwteam voor een ‘inspiratiewoning’ die bewoond wordt door Pascal & Ann en hun kinderen Lynn & Massimo.

Zowel Pascal & Ann als Lynn werken bij ABS Bouwteam en realiseerden met dit project niet zomaar een eengezinswoning, maar een next generation kangoeroewoning. Zoon en dochter wonen op het gelijkvloers in twee identieke, flexibele lofts en de ouders in het penthouse, die de twee bovenverdiepingen inneemt. “Onze kinderen delen de tuin en het onderhoud en wij genieten ervan om opnieuw kinderloos te wonen zonder ze ook echt te hoeven missen. Kortom: we besparen op onnodige kosten en schaarse ruimte en denken toekomstgericht met flexibele woonindelingen, duurzame technologieën en familie dichtbij.”

BEZOEK ONZE KIJKWONING

De kijkwoning van ABS Bouwteam past perfect binnen de visie van het bouwteam. Dat pleit ervoor om als eerste aanspreekpunt en adviseur het volledige bouwtraject op zich te nemen. Inclusief de keuze van de juiste architect. “Vandaag zien we vaak dat mensen naar een architect stappen en daarna lukraak verschillende bouwbedrijven contacteren. Verschillende deskundigen werken dan naast elkaar, en niet zozeer mét elkaar.

Onze voorkeur gaat uit naar voor het vormen van een ‘design-build team’, een projectgebonden samenwerking tussen verschillende deskundigen. Daarbij is de totaalaannemer het eerste aanspreekpunt en de coördinator van het bouwproject en gaat de architect voluit voor creatie. Als de aannemer kennis van architectuur heeft en de architect technisch meedenkt, blijkt dit in onze steeds complexer wordende bouwwereld de meest tijds- en kostenefficiënte manier van werken te zijn. Wij doen als bouwteam bovendien zoveel meer dan enkel bouwen. We geven ook advies over de nieuwste duurzame technologieën, fiscaliteit, … In het geval van onze inspiratiewoning was de match compleet.”

Kijkwoning ABS Bouwteam interieur inkomdeur aluminium Schuco

Govaert & Vanhoutte

Kangoeroewoning

Voor het ontwerp van de inspiratiewoning koos ABS Bouwteam voor een samenwerking met Govaert & Vanhoutte. Naar het voorbeeld van hun samenwerking voor het ABS-project Light Falls in Melle, werd voor de nieuwe woonvorm ‘triplet’ gekozen.

“Een triplet ziet eruit als één grote minimalistische villa, maar is opgesplitst in drie woonentiteiten, elk met een privétuin of groot zonneterras. Dat is niet alleen architecturaal interessant door de innoverende structuur met een beperkt aantal gekoppelde woonunits, maar ook financieel. Je deelt immers de gemeenschappelijke delen en technieken en zo ook de kosten. De ecologische meerwaarde zit dan weer in het feit dat er minder open ruimte wordt ingenomen. Een triplet brengt dus eigenlijk de troeven van een eengezinswoning, een kangoeroewoning, een schakelwoning, een zorgwoning en een appartementsgebouw samen. Het is collectief wonen zonder in te boeten aan privacy, comfort en esthetiek.

Outdoor living kijkwoning ABS Bouwteam houten terras Rocco by Mororo
Kijkwoning ABSBouwteam Architec detail glazen ballustrade
kijkwoning ABS Bouwteam interieur detail

Lage-energiebouw

Duurzaam bouwen

Ook op het vlak van energie en isolatie trok ABS Bouwteam de kaart van het toekomstgericht bouwen. Driedubbel glas en goed geïsoleerde buitenmuren worden in de tripletvilla gecombineerd met ventilatiesysteem D en een geothermische waterpomp met vloerverwarming en passieve koeling. Verder kon een huislift niet ontbreken met het oog op levenslang wonen, alsook een ‘Smart Home’ domoticasysteem, dat de bewoners op hun wenken bedient met efficiënt energiebeheer, toegangscontrole, vooraf ingestelde sferen, audio en bediening van de screens.

BEZOEK ONZE KIJKWONING

Een kijkje nemen in de inspiratiewoning?

Vraag een afspraak aan
voor een bezoek aan de kijkwoning

Benieuwd naar hoe we werken? Geïnteresseerd in een mogelijke samenwerking? Dat kan vanzelfsprekend.

Vraag nu vrijblijvend een afspraak aan voor een bezoek aan onze kijkwoning:

bel 0472/23.07.82 of mail lynn@absbouwteam.be

Een ABS Bouwteam woning liever van dichtbij bekijken?
Neem dan snel een kijkje op de pagina met onze kijkwoning.

Meer info