Meer over Home Sweet Home

Jaar: 2018
Locatie: Zottegem, Oost-Vlaanderen
Fotograaf: Nick Cannaerts
Concept: We bevinden ons aan de voet van de Vlaamse Ardennen, een streek die altijd weet te beroeren. Dit project is om meerdere redenen bijzonder en niet in het minst omdat de bouwheer het heeft gerealiseerd op de plaats waar hij als kind is opgegroeid. Meer bepaald de tuin en de boomgaard waar hij uren heeft geravot. Beter goede buren dan verre vrienden, luidt een gekend spreekwoord. Wel, voor de bouwheer is dat zeker geen probleem aangezien het in dit geval om directe familie gaat. Van de grootouders erfden drie broers elk een mooi perceel bouwgrond, de invulling was aan hen. Gezien de emotionele verbondenheid met de omgeving, wilden ze die zoveel mogelijk in ere houden en bij de woning betrekken. Open zicht waar mogelijk en een minimum aan bomen die daar voor moesten wijken. De woning zelf wilden ze lichtrijk, in een moderne sfeer maar toch met een warm aanvoelen.

Bekijk hier de volledige reportage

“The height of sophistication is simplicity.”

– Clare Boothe Luce