Meer over Het helende water – Realisatie van een poolhouse

Jaar: 2010
Locatie: Lovendegem, Oost-Vlaanderen
Concept: Christine en Peter werkten voor de bouw van hun woning al twee keer samen met ABS Bouwteam. Ze vonden het dan ook vanzelfsprekend om voor de realisatie van hun lang gedroomd poolhouse – een bijgebouw waarin het nieuwe zwembad zou aansluiten op de bestaande wellness zone met sauna – opnieuw een beroep te doen op hun vertrouwde totaalaannemer. De briefing: een optimaal gebruik van licht en ruimte in een uitgepuurde architectonisch geheel zonder aan het landelijk karakter van de woning te raken. Christine koos zowel voor de natuurstenen vloer als voor de muren van tadelakt dezelfde zandkleurige tint uit. Zo lijkt de ruimte optisch groter en straalt het geheel ABSolute rust uit.

“Het poolhouse kreeg grote raampartijen die de grens tussen binnen en buiten doen vervagen. Een bijzondere ervaring om al zwemmend van het landschap te genieten.”