Enveloppe woning met zicht op oneindig

Back

Een woning van contrasten: tussen strak en warm, wit en zwart, maar ook tussen open en gesloten. Aan de straatzijde zien we immers een volledig gesloten façade door een opeenstapeling van twee volumes in respectievelijk witte crepi en grijze beton boven een gevelbrede garagepoort. Ook de introverte inkomhal doet niet vermoeden dat zich bovenaan de trap een open, warme leefruimte bevindt. Met plafondhoge en gevelbrede raampartijen lijkt de leefruimte wel een ‘kader op het landschap’. En door de plafonds en vloeren buiten door te trekken naar een zwevende, overdekte terrasstrook wordt dat gevoel alleen maar versterkt. Het is duidelijk dat de glooiende omgeving – dé reden waarom de bewoners als een blok voor deze plek vielen – de hoofdrol speelt. Daar zorgden architect Tom Lierman en ABS Bouwteam voor. “Alledaagse activiteiten, zoals koken, ontwaken in de masterbedroom of je opfrissen in de badkamer, worden zoveel intenser met zo’n uitzicht.”

“Woning voor het leven”

Een andere tegenstelling in de woning is het contrast tussen eenheid en individualiteit. De villa blendt perfect met de omgeving, maar pronkt tegelijk statig en onafhankelijk door zijn zwevende karakter. Het woonvolume werd immers op een donkere sokkel een meter boven het maaiveld geheven. “De kers op de taart wordt de zwemvijver in de tuin”, vertelt de eigenaar. “Vanuit onze hoger getilde woning zal het lijken alsof de zwevende terrasstroken in het zwembad overgaan.” De karakteristieke architectuur maakt van de woning niet alleen een boeiende plek om te wonen, maar ook een totaalervaring. “Het is fijn samenwerken met een bouwteam dat oog heeft voor de architecturale kwaliteiten van een project. Daarom hebben we ook gekozen voor een tijdloze interieurstijl. Dit is geen woning voor even. Zowel beneden als boven zie je maatwerk meubels met een donkere fineerafwerking, keuken- en badkamermeubels in wit Corian, licht parket en donkere leisteen tegels.”

abs bouwteam modern nieuwbouw villa totaalproject aannemer professioneel ervaring

Meer over Enveloppe woning met zicht op oneindig

Jaar: 2018
Locatie: Gooik, Vlaams-Brabant
Concept: In een van de kronkelende straatjes van het glooiende Pajottenland kreeg deze enveloppe woning een plek. De minimalistische zwart-wit villa werd ontworpen in functie van het landschap en plooit zich als een enveloppe volledig open naar het panoramische uitzicht. Het is voor de bewoners – een gezin van vijf – een boeiende plek om te wonen én te beleven.

‘Alledaagse activiteiten, zoals koken, ontwaken of jezelf opfrissen, worden zoveel intenser met zo’n uitzicht.’

Een ABS Bouwteam woning liever van dichtbij bekijken?
Neem dan snel een kijkje op de pagina met onze kijkwoning.

Meer info