Meer over Domus Aurea in centrum Gent

Jaar: 2020
Locatie: Centrum Gent, Oost-Vlaanderen
Concept: “Wonen in de stad, dat betekent dat je dicht bij elkaar leeft”, vindt Benny Govaert. “We hebben daarom gespeeld met het idee van op elkaar gestapelde blokken. Tegelijk wilden we het moderne concept historisch onderbouwen. We hebben de Vlaanderenstraat dan ook eerst goed bestudeerd. Zo ontdekten we dat alle 20de-eeuwse gevels in de straat ontworpen zijn volgens de gulden snede. Dat principe van ideale verhoudingen komt in ons ontwerp zowel in de voor- als de achtergevel terug. Op die manier konden we een hedendaags gebouw uittekenen dat toch volledig op zijn plaats is in de omgeving.”
Het gebouw werd ingedeeld in een handelsruimte en twee ruime appartementen. De handelsruimte bevindt zich op de benedenverdieping en een gedeelte van de eerste etage. De twee appartementen zijn verdeeld over vijf verdiepingen. De ingang ervan bevindt zich naast de winkel. Benny Govaert: “We hebben er bewust voor gekozen om de toegang niet te voorzien in de Notarisstraat, maar wel in de Vlaanderenstraat. Deze straat is helemaal aan het heropleven en het is ook van hieruit dat je de torens van Gent voor je ziet opdoemen.”

Winnaar achitizer A+ Award

awards domus Aurea gent architectuur

Nog één luxe duplexappartement te koop.

Dit luxeappartement is gelegen op de tweede verdieping en een deel van de eerste verdieping en biedt een totale bewoonbare oppervlakte van maar liefst 392 m². De verscheidene terrassen en groendaken van ca. 77 m² bieden spectaculaire zichten op de historische binnenstad.
Deze eigendom wordt verkocht in casco staat. Hierdoor krijgt u alle vrijheid om dit appartement in te richten volgens uw eigen smaak en voorkeuren.
Indien gewenst, kan dit appartement volledig worden afgewerkt in samenwerking met Atelier Mahieur, de interieurarchitect die de bijhorende plannen ontwierp en u graag bijstaat voor de inrichting en afwerking.
Het appartement is droog en veilig te bereiken dankzij de ondergrondse parking waar twee autostaanplaatsen zijn voorzien, inbegrepen in de vraagprijs.

Exclusief appartement te koop