De poëzie van de grijze monoliet

Back

Meer over De poëzie van de grijze monoliet

Jaar: 2018
Locatie: Lovendegem, Oost-Vlaanderen
Concept: Met een strak, lineair ritme van grijze en zwarte kleurvlaken doorklieft de façade het landschap als een monumentale muur. Maar een log en statisch schouwspel is het niet. De bewoners zijn op hun privacy gesteld en daar is de woning ook op afgestemd. “Binnen werd de rechtervleugel vrijgehouden voor onze tienerzoon met een eigen slaapkamer, bureau, toilet, badkamer en ruim terras. De bovenverdieping is het plekje van mijn vrouw en ik.”

“De grijze wolftekening in de crêpe en de verticale inkepingen in de voorgevel die hun schaduw afwerpen, brengen dynamiek in de architectuur.”

Een ABS Bouwteam woning liever van dichtbij bekijken?
Neem dan snel een kijkje op de pagina met onze kijkwoning.

Meer info