Architecturaal volumespel & doordachte materiaalkeuze

Back

Meer over Architecturaal volumespel & doordachte materiaalkeuze

Jaar: 2018
Locatie: Avelgem, West-Vlaanderen
Concept: In het Avelgem pronkt sinds kort deze moderne realisatie naar een ontwerp van TRANT Architecten. De villa werd opgebouwd vanuit een compact gelijkvloers, waarbij de woning maximaal op de zuidelijk gerichte tuin is georiënteerd. De verdieping staat dwars op het gelijkvloers en voorziet de glaspartij op het zuiden van een luifel. Het losstaand volume vooraan – afgewerkt met hout – vormt het warme accent in de voorgevel. De positie van dit volume benadrukt bovendien de toegang tot de woning. Ook in het strakke interieur vinden we een eenvoud aan materialen terug. De witte gietvloer zorgt voor een vloeiende overgang van de ene ruimte in de andere, zowel op het gelijkvloers als op de verdieping. Enkele houten details zoals parket in de leefruimte en de houten trap lijken deze eenvoud alleen maar te versterken en zorgen tegelijk voor de nodige sfeer & gezelligheid. Kortom: architecturaal volumespel en doordachte materiaalkeuze vormden de basis van dit plaatje.

‘Simplicity is the keynote of all true elegance’

Coco Chanel

Een ABS Bouwteam woning liever van dichtbij bekijken?
Neem dan snel een kijkje op de pagina met onze kijkwoning.

Meer info