website ABSoluut Plaza

Het complex ABSoluut Plaza op de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem, ter hoogte van de Carrefoursite, omvat 936 m2 ruimte voor kleinhandel en kantoren op de benedenverdieping, een bedrijvencentrum waar kantoorruimtes (20) en werkplekken (60tal) ter beschikking gesteld worden op de eerste verdieping, en, op de bovenverdieping, acht appartementen met inpandig terras en gemeenschappelijke buitenruimte die zich als een straat uitstrekt voor de ingang van de individuele appartementen. Centraal in het gebouw bevindt zich een open maar overdekte patio die dienstdoet als polyvalente ruimte en als circulatie-as, en die ervoor zorgt dat ook de binnenliggende ruimten van daglicht kunnen genieten.

Het dakoppervlak is voorbehouden voor de zonnepanelen die het gebouw zoveel mogelijk onafhankelijk maken van het elektriciteitsnet; in de kelder bevinden zich parkeerplaatsen voor wagens en fietsen, en verschillende ruimtes voor de installaties die instaan voor de collectieve voorziening van klimatisatie, elektriciteit, water ed.

Een architecturale eyecatcher op een bijzondere locatie.

Enigszins atypisch voor een ‘opbrengstgebouw’, is ABSoluut Plaza uitgerust om de nutsvoorzieningen voor haar gebruikers zelf op te wekken en te leveren. Door de investeringen hiervoor te centraliseren, en daar het huurmodel op af te stemmen, wordt het namelijk mogelijk om te investeren in de meest efficiënte en in duurzame installaties.

Meer over ABSoluut Plaza

Jaar: 2018
Locatie: Sint-Denijs-Westrem
Concept: ABSoluut Plaza maakt met geothermie & zonne–energie gebruik van de nieuwste duurzame technologieën, vangt bovendien het energieverlies van het gebouw op voor hergebruik en recyclet het regenwater. Op die manier werd een gemeenschappelijk, duurzaam energiemodel voor een top-of-the-bill woon- en werkcomplex gecreëerd.

“Het kernbegrip van ABSoluut Plaza is duurzame huur, en het kloppend hart daarvan bevindt zich in de kelder.”