Pers

Een aantal realisaties van ABS Bouwteam haalden de pers. Niet alleen omwille van de architectuur, maar ook omwille van de toekomstgerichte woonvisie waarmee ze zijn gebouwd. Leest u mee?

ABSOLUUT IN THE PICTURE

In de kijker

Light Falls

Toen ABS Bouwteam in 2011 het hockeyterrein van het College in Melle kocht, kon het bouwteam zich niet inbeelden hoe trots ze zouden zijn op het resultaat acht jaar later. Vandaag is het project Lightfalls af, de spiegelvijver gevuld en het groen weelderig aanwezig: zo vanzelfsprekend mooi en ongecompliceerd duidelijk. Niets verraadt nog de lange maanden in de modder, de kletsnatte betonnen skeletten, noch de stroom van voertuigen die elke dag man en materiaal aanvoerden. Light Falls is een boeiende reis geweest en een belofte naar andere projecten en verwezenlijkingen toe. ABS Bouwteam heeft in samenwerking met Govaert & Vanhoutte Architects de hoeksteen gelegd van een nieuwsoortige ruimtelijke ordening en is daar zeer fier op.

Lightfalls publieksprijs architectuur bis2018

06.10.2018 / Winnaar publieksprijs “Fier Bouwen Award 2018”

Met het project Light Falls te Melle sleept ABS Bouwteam de publieksprijs van de ‘Fier Bouwen Award 2018‘ in de wacht.
Dank aan iedereen die voor ons heeft gekozen!

In 2019 zijn we opnieuw genomineerd. Nu met het project ABSoluut PLAZA.

Meer over ABSoluut PLAZA

2014 / ik ga bouwen.knack.be

Meer nog dan de grootte van een woning, maakt licht ons gelukkig. En omdat Lightfalls – what’s in a name – baadt in het licht, zoomde de Knack-redactie van ikgabouwen.be graag in op het project.

BEKIJK DE PUBLICATIE
Nieuwbouw appartement lightfalls abs bouwteam
abs bouwteam totaalproject projectontwikkeling maatwerk professioneel kwaliteit duurzaam

2014 / Architectura.be

Architectura.be is de meest bezochte en complete portaalsite voor architecten, interieurarchitecten en ingenieurs in België over architectuur. De redactie gaf Light Falls een mooie plek tussen hun projecten.

BEKIJK DE PUBLICATIE

In de kijker

Inspiratiewoning ABS Bouwteam

Kijkwoningen zijn er in Vlaanderen genoeg. Dus gooide ABS Bouwteam het over een andere boeg met de bouw van een architecturale inspiratiewoning in samenwerking met Govaert & Vanhoutte Architects. De minimalistische tripletvilla bestaat uit verschillende flexibel aanpasbare woonentiteiten voor één gezin en staat via de ondergrondse garage in verbinding met de villa/meegroeiwoning ernaast. Met opnieuw een boeiende oplossing voor het wonen van de toekomst, namelijk collectief bouwen, haalden we verschillende (inter)nationale blogs.

Hebt u bouwplannen en wil u de inspiratiewoning graag bezoeken, dat kan! Hou onze sociale media in de gaten voor onze opendeurdagen of maak een afspraak met Lynn – 0472 230 782 of lynn@absbouwteam.be.

Kijkwoning ABS Bouwteam moderne villa luxevilla nieuwbouw

08.05.2018 / designboom.com

Het internationaal gerenommeerde design- en architectuurplatform Designboom gaf de inspiratiewoning een plek tussen ’s werelds mooiste toparchitectuur.

BEKIJK DE PUBLICATIE

06.04.2018 / Bulthaup blog

Het verhaal achter de inspiratiewoning vindt u terug op de Bulthaup blog. U leest er alles over het innovatieve tripletconcept, het tot stand komen van het project,  de unieke keukens van Bulthaup & de fijne samenwerking met het Van Damme Team.

BEKIJK DE PUBLICATIE
Bulthaup B3 Inox werkblad VZug toestellen

In de kijker

ABSoluut Plaza is niet alleen een multifunctioneel gebouw met ruimte voor winkels, kantoren en appartementen. Het project is ook future proof en off-grid. ABSoluut Plaza ligt in de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem en heeft de ambitie om de grenzen van het investeringsvastgoed te verleggen naar een win-win-winsituatie voor belegger, gebruiker en maatschappij. En dat wekte de interesse van enkele media.

25.10.2017 / VDK bank

VDK Bank zoomde in op ABS Plaza en specifiek op de duurzaamheidsbarrières die het project heeft doorbroken.

BEKIJK DE PUBLICATIE

04.11.2016 / Bouwen en wonen

Dat de ontwikkeling van vastgoed bij ABS Bouwteam hand in hand gaat met zin voor ruimtelijke ordening, kreeg weerklank op bouwenenwonen.net.

BEKIJK DE PUBLICATIE

In de kijker

Domus Aurea

awards domus Aurea gent architectuur

Gestileerde, strakke blokken op elkaar gestapeld: ABS Bouwteam ging in samenwerking met Govaert & Vanhoutte Architects resoluut voor een ultramodern concept. Door zowel op de voor- als de achtergevel het principe van de Gulden Snede toe te passen, bleef de link met de historische gebouwen in de Vlaanderenstraat bewaard en kon het team een hedendaags gebouw uittekenen en bouwen dat toch volledig op zijn plaats is in zijn omgeving.’ Domus Aurea in Gent werd ingedeeld in een handelsruimte, drie appartementen en een penthouse. Met het project ‘Golden Ratio’ kaapte Govaert & Vanhoutte Architects als ‘popular choice winner’ een van de Amerikaanse Architizer A+ Awards weg in de categorie ‘unbuilt residential’.

Er is momenteel nog één appartement beschikbaar.

Contacteer Pascal – pascal@absbouwteam.be

BEKIJK HIER MEER INFO OMTRENT HET LAATSTE APPARTEMENT

13.01.2016 / Luxe vastgoed

Sommige bouwdromen, zoals het bouwen van een gouden huis, vragen om het professionalisme van een gerenommeerd team. Ook de Vlaanderenstraat in Gent kent nu zijn eigen Domus Aurea met de meest fascinerende stadszichten.
Lees meer in het artikel van luxevastgoed.be

BEKIJK DE PUBLICATIE
DomusAurea gent architectuur nieuwbouwrealisatie totaalaannemer modern project

06.11.2015 / Gentcement.be

Gentcement.be bekeek Domus Aurea door de ogen van Dhooge & Meganck Architectuur, één van de Belgische architectenbureaus die werden geselecteerd om een ontwerpvoorstel te doen.

BEKIJK DE PUBLICATIE

03.11.2015 / Architectura.be

Voor het ontwerp van Domus Aurea werden vier Belgische toparchitecten geselecteerd om een voorstel te doen. Meer over het ontstaan en het concept van het nieuwbouwproject in Gent op architectura.be.

BEKIJK DE PUBLICATIE / november 2015
BEKIJK DE PUBLICATIE / augustus 2015
domus aurea gent architectuur
DomusAurea gent architectuur nieuwbouwrealisatie totaalaannemer modern project

05.08.2015 / Bouwen en wonen

Ook bouwenenwonen.net vond het wedstrijdidee dat aan het ontwerp en de bouw van Domus Aurea vooraf ging een interessant gegeven en wijdde er een artikel aan.

BEKIJK DE PUBLICATIE