Is er een link tussen architectuur en muziek? Volgens Veerle Simoens, directeur van Gent festival van Vlaanderen, en Anton Gonnissen, CEO ABS Bouwteam, wel. Beide disciplines beroeren immers zonder woorden en spreken tot de verbeelding. “Je kan elke dag op een totaal andere manier naar een bouwwerk kijken en telkens weer verwonderd raken. Met muziek is dat net zo”, vindt Veerle.

Gent Festival van Vlaanderen is een jaarlijks weerkerend muziekevenement op verschillende locaties in Oost-Vlaanderen. Gent Festival van Vlaanderen heeft zijn oorsprong in Tongeren, waar Jan Briers Sr vanaf 1958 concerten organiseerde. Één van die activiteiten speelt zich af in het Parkbos te Sint Denijs Westrem, Gent. En laat dat nu net de achtertuin zijn van ABSoluut Plaza, huis van vertrouwen van het cultuurmagazine ABSoluut. Meer was er niet nodig om een synergie te vinden tussen een creator van muziekbelevingen-met-context en een verslaggever van een niet-gemediatiseerd, niet-commercieel engagement tot inhoud, betekenis, informatie en schoonheid. Schoonheid is een internationale taal, overstijgt de benauwde grenzen van ons België en is de enige taal die men bij het Festival en ABSoluut begrijpt. ‘Beauty is the oracle that speaks to us all’, schreef Luis Barragàn (1902-1988) en daarmee gaf hij beide curatoren onbedoeld het leidmotief voor hun samenwerking mee. Het Parkbos, bühne voor de muzikaalste dag van het jaar, strekt zich uit over Gent (Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem), De Pinte en Sint-Martens-Latem. Het is het gebied van bijna 1200 hectare tussen de Ringvaart, de Kortrijksesteenweg, de autosnelweg E17 en de woonkern van De Pinte.

Bezoek ons tijdens Parklife op zondag 22 september, tussen 11u30 en 22u00.
Je kan onder begeleiding van wonderlijke klanken genieten van al die natuur en lekker eten… zonder toegang te moeten betalen voor al dat moois.

Save the date!

website Gent Festival van Vlaanderen