Gestileerde, strakke blokken op elkaar gestapeld: ABS Bouwteam ging in samenwerking met Govaert & Vanhoutte Architects resoluut voor een ultramodern concept. Door zowel op de voor- als de achtergevel het principe van de Gulden Snede toe te passen, bleef de link met de historische gebouwen in de Vlaanderenstraat bewaard en kon het team een hedendaags gebouw uittekenen en bouwen dat toch volledig op zijn plaats is in zijn omgeving.’ Domus Aurea in Gent werd ingedeeld in een handelsruimte, drie appartementen en een penthouse. Met het project ‘Golden Ratio’ kaapte Govaert & Vanhoutte Architects als ‘popular choice winner’ een van de Amerikaanse Architizer A+ Awards weg in de categorie ‘unbuilt residential’.

Er is momenteel nog één appartement beschikbaar.

https://absprojecten.be/nl/nieuwbouw/domus-aurea-exclusief-appartement-in-gent-uitzonderlijke-architectuur-winnaar-architizer-a-award/gent-9000/47