Herleid tot de essentie

Back

Niet zomaar één grote doos, maar een aaneenschakeling van aparte ruimtes die een vlotte circulatie toelaten

Meer over “Herleid tot de essentie“

Jaar: 2009-2010
Locatie: Destelbergen
Concept: Oorspronkelijk was het de bedoeling een oude boerderij te verbouwen, maar uiteindelijk kozen Dominique & Frank voor een gloednieuwe, strakke villa. “Het voordeel van een nieuw huis is dat je het helemaal kan inrichten naar je eigen behoeftes, terwijl je bij een verbouwing altijd compromissen moet sluiten.” Dat het huis rust en eenvoud uitstraalt, heeft veel te maken met een bewuste keuze voor een beperkt aantal materialen, met name hout, gevelsteen en beton. Door het spelen met volumes, krijgt het geheel iets speels.

“De architectuur is bewust eenvoudig gehouden, zowel binnen als buiten werd alle opsmuk en show achterwege gelaten”

Een ABS Bouwteam woning liever van dichtbij bekijken?
Neem dan snel een kijkje op de pagina met onze kijkwoning.

Meer info