Centrum wonen 2.0

Back

Meer over “Centrum wonen 2.0“

Jaar: 2015
Locatie: Gent
Concept: Nogal wat Gentse centrumbewoners worstelen met een aantal verzuchtingen. Niet zo bij architect Patrick Lefebure en zijn echtgenote Greetje Tuts. Met de renovatie van hun eeuwenoude, beschermde pand in het charmante Prinsenhof pakten ze dan ook in één keer een aantal kritieke punten aan. Het koppel voegde de woon- en werkfunctie netjes samen, creëerde een groen terrastuintje en een dakterras en maakte van de verticale uitbreiding een laag-energieappartement in houtskelet. Een mooi plus is het zicht op de stad en het Gravensteen.

“In de B&B komen 2 functies samen, want Patricks werknemers gebruiken de polyvalente ruimte ook om te lunchen en te vergaderen”

 Lees meer over deze case studie in onze digitale woonbundel.

Een ABS Bouwteam woning liever van dichtbij bekijken?
Neem dan snel een kijkje op de pagina met onze kijkwoning.

Meer info